2018-12-06 09:35Pressmeddelande

Lindinvent – en del av Sveriges snyggaste kontor!

Vem kunde tro att Atlas Copcos gamla industrilokaler i Sickla skulle bli till fräscht huvudkontor med högt i tak, bibehållen industrikänsla, designade möbler, gemensamma arbetsytor med mysiga lounger och perfekt inneklimat?

Atrium Ljungberg visste och de såg visionen i skapandet av sitt nya huvudkontor. De ville skapa ett perfekt inneklimat för sina anställda där gemenskap, valmöjlighet och samarbete skulle genomsyra arbetsdagen. Att de dessutom skulle vinna tävlingen Sverige snyggaste kontor som Tidningen Lokalnytt årligen arrangerar, kom som en trevlig bonus. Tävlingens syfte är att belysa smarta och snygga kontor runt om i landet där man bedömer utifrån kriterierna stil, arbetsmiljö och nytänkande.

Miljövänligt och hållbart hela vägen

Ytterligare en faktor i det eftersökta perfekta inneklimatet var förstås en bra arbetsmiljö där ventilationen fungerar som den ska NÄR den ska. Det var där Lindinvent kom in i bilden. Med lösningar som passade in i miljön både planmässigt men också p.g.a. takhöjden där man valt bort innertak för att bibehålla rymden i lokalen, föll valet på Lindinvents aktiva taktilluftsdon. Atrium Ljungberg hade dessutom som vision att deras nya kontor skulle kännas miljövänligt och hållbart och lät det genomsyra valet av möbler och inredning vars tillverkare och leverantörer har en tydlig hållbarhetsprofil. Detta i sin tur gjorde Lindinvents lösning ännu mer perfekt. Dessutom är donen tysta och dragfria vilket är ultimat inte minst i de tysta zoner som erbjuds lite varstans i Atrium Ljungbergs nya huvudkontor.

Behovsstyrd ventilation från Lindinvent innebär inbyggda närvaro- och temperaturgivare som minskar energianvändningen drastiskt. Alla aktuella värden och inställningar kan digitalt kontrolleras och optimeras av fastighetsförvaltaren via Lindinvents webbgränssnitt LINDINSPECT - en feature som även den passar väl in i Atrium Ljungbergs vision om ett digitalt, papperslöst kontor även om den inte ”syns”. "Den senaste versionen med tydliga paneler ger dessutom en extra dimension till det hela", förklarar Markus Arvidsson, Projektledare på Lindinvent.

Varför valde man Lindinvent?

”Vi valde att installera Lindinvent på grund av ”plug and play” lösningen, vi behövde göra minimalt med anpassning i övrig ventilation och kunde på så sätt få ner totalkostnaden. Systemet ser till att vi har rätt mängd luft där det behövs och genom flexibiliteten att kunna justera varje don för sig kan vi påverka inomhusklimatet i delar av huset i betydligt större utsträckning än tidigare.", berättar Max Andersson, förvaltare på Atrium Ljungberg.

Related links

 


Om Lindinvent AB

Lindinvent AB, grundat 1995, utvecklar och marknadsför lösningar för behovsstyrd ventilation som sänker energiförbrukningen med bibehållet bra inneklimat. Med ett holistiskt tänk strävar vi efter bästa totalupplevelsen för våra kunder med alltifrån låg LCC till intuitiva användargränssnitt. Vi har vårt huvudkontor i Lund och har även kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Umeå.

Kontaktpersoner

 Nilla Hedlund
Marknadschef
Nilla Hedlund