2020-04-14 11:21Pressmeddelande

Lindinvent AB växer och öppnar upp kontor i Göteborg

Göteborgsgänget från vänster till höger: Carl Eklund, Adam Lundgren, Andreas Berglund och Jonas Sjöberg (Filip Strömgren saknades vid fototillfället)Göteborgsgänget från vänster till höger: Carl Eklund, Adam Lundgren, Andreas Berglund och Jonas Sjöberg (Filip Strömgren saknades vid fototillfället)

Lundabaserade Lindinvent stärker sin närvaro i Göteborg genom att öppna upp det femte kontoret i Sverige. Detta innebär även att man har anställt fem nya personer för att kunna erbjuda försäljning, projektledning, driftsättning och service. I väntan på det nya kontoret på 140m2 ute vid Sisjön sitter man nu i tillfälliga lokaler i Majorna.

Förra året gjorde Lindinvent sitt bästa år någonsin. Försäljningen har sedan starten 1995 successivt ökat från ett par miljoner till c: a 180 miljoner. Även antalet anställda på Lindinvent har ökat från fyra personer till 83 varav fem av dessa kommer att bemanna Göteborgskontoret. Övrig personal är fördelad på kontoren i Lund (huvudkontor), Stockholm, Umeå och Linköping.

Varför Göteborg?

Efterfrågan på Lindinvents produktportfölj och dess helhetslösningar har ökat markant i hela landet och vikten av närvaro på fler orter är viktig. Mats Lindborg, VD, som tillsammans med sin bror och far grundade Lindinvent 1995, säger:

”Vi har alltid haft projekt i Göteborg men i mindre skala och med en servicepartner som utförde lättare servicearbeten och driftsättningar. Nu har vi en fantastisk möjlighet att utöka kundstocken men även erbjuda våra kunder ett mervärde i form av driftsättning och service men även våra digitala lösningar, belysningsstyrning och solavskärmning. Allt samlat under ett och samma tak.”

Även om Lindinvent är nya i Göteborg så är kompetensen på topp. ”Att vi vid en nyetablering kan presentera tre personer som tidigare har arbetat hos oss och därmed har erfarenhet och kompetens från dag ett, är nästan för bra för att vara sant. Det kommer att vara en enorm styrka för oss samt ett stöd för de andra två.” berättar Mats stolt. 

Det nygamla gänget har trots detta spenderat tid nere på huvudkontoret i Lund inom sina respektive områden för att fräscha upp sina gamla kunskaper och lära sig om allt det nya som utvecklats sedan de senast var anställda.

 

Redan i gång

Tack vare att personalen redan är flygfärdig är Lindinvent redan i full gång i Göteborg men utgår i dagsläget från tillfälliga lokaler. Det riktiga kontoret kommer att öppna upp i början av december och kommer givetvis att ha Lindinvents egna system för behovsstyrd ventilation, belysning och solavskärmning installerat. ”Vi hoppas att kunna ha en invigning i början av januari 2020. Detta skulle ge oss en fantastisk möjlighet att starta året på allra bästa sätt.”, förklarar Mats.

 

Lindinvents övriga kontor växer också – på mer än ett sätt!

Även kontoren i Linköping, Stockholm och Umeå har förstärkts med mer personal under 2019. Detta på försäljnings-, service-, och projektsidan.

”Precis som Mats berättar så är det stor efterfrågan på våra produkter och system men vi har även tagit ett grepp om den digitala biten. Vi var tidiga att snegla på IoT (Internet of Things) för att se hur vi kan bidra till att göra dagens fastigheter mer hållbara, smarta och därmed spara ännu mer energi. Detta är det absolut viktigaste för oss på Lindinvent och gör att vi bland annat har behövt anställa fler utvecklare. Vi har nämligen mycket på gång inom detta område och det känns otroligt spännande”, berättar Thomas Lindborg, Vice VD, entusiastiskt.

Lindinvent har även anställt fler försäljningsingenjörer och projektledare. För att alla ska få plats har man därför expanderat själva huvudkontoret i Lund genom att bygga till det med en ny del på dryga 200 m2. På så sätt har det skapats tolv nya kontor, tre nya konferensytor och två nya pentryn. Dessutom har man installerat en 40m2 växtvägg från golv till tak. Ett trevligt inslag som går hand i hand med Lindinvents gröna tänk.

Bygget tog ett drygt halvår och är nu i princip klart. I den nya delen, som har ett separat fläktrum med separata system, har man installerat en nyutvecklad produkt. Det är ett nytt aktivt tilluftsdon med inbyggda optimeringsfunktioner via Bluetooth, belysningsstyrning med DALI och styrning för solavskärmning som nu genomgår gedigna tester innan det släpps på marknaden under Q4. ”Detta är en revolutionerade nyhet med nya funktioner, men mer om det kommer inom kort i samband med lanseringen.”, avslutar Thomas med ett leende.


Om Lindinvent AB

Lindinvent AB, grundat 1995, utvecklar och marknadsför lösningar för behovsstyrd ventilation, belysning och solavskärmning som sänker energiförbrukningen med bibehållet bra inneklimat. Med ett holistiskt tänk strävar vi efter bästa totalupplevelsen för våra kunder med alltifrån låg LCC till intuitiva användargränssnitt. Med kompetent och engagerad personal som bistår från projektering till service, skapar vi fastigheter med prestanda och funktion som står ut från mängden. Vi har vårt huvudkontor i Lund och har även kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Umeå.

Kontaktpersoner

 Nilla Hedlund
Marknadschef
Nilla Hedlund