2018-12-04 09:32Pressmeddelande

Första året på Lindinvent flög förbi för nyexade Civilingenjören Niclas Andersson, 28

”Ja…tiden går fort när man har roligt” skrattar Niclas när vi tar upp samtalet. I dagarna är det nämligen exakt ett år sedan han trädde in på Lindinvents huvudkontor i Lund för sin första arbetsdag. Vi tog tempen på honom för att få veta lite hur han upplevt sitt första år som Försäljningsingenjör i VVS-branschen!

 

Niclas Andersson, 28, Försäljningsingenjör på Lindinvent i Lund, ville egentligen bli läkare som barn. Som hos de allra flesta reviderades dock denna barndomsdröm under tidens gång. För Niclas hände det när han i 18 månader efter gymnasiet reste runt i Australien. ”Det var otroligt lärorika år då jag fick prova på olika yrken eftersom jag reste runt och arbetade för mat och husrum. Jag insåg dock ganska snabbt att jag inte ville bli Apelsinbonde.” ler Niclas.

Väl hemma i Sverige igen tog han tag i studierna. Efter en lyckad ansökan till BTH (Blekinge Tekniska Högskola) i Karlskrona började han sin fem år långa utbildning till Civilingenjör i Industriell ekonomi. Han hade hittat sin nisch. Under studietiden, förutom att studera fysik och matematik, arbetade man även i skarpa projekt tillsammans med olika företag. Ett par av dem för Niclas var Sony Mobile men han var även en del på Netport Science Park. ”Detta var oerhört lärorikt och jag samlade på mig mängder av erfarenhet som gjorde det lättare för mig att sedan söka arbete när jag tog min examen.”

Studietiden gick mot sitt slut och Niclas fick upp ögonen för Lindinvent som sökte en Försäljningsingenjör till sitt huvudkontor i Lund. Profilen de sökte matchade det som Niclas kunde erbjuda och han skickade in en ansökan. Denna ledde till intervjuer, logiktest och slutligen signaturen på anställningskontraktet. ”Jag kände direkt att atmosfären och det starka varumärket passade mig och det var en stor del av mitt beslut att tacka ja.”

Komplexitet varvat med försäljning - ett vinnande koncept

”Jag har förstått att många idag inte har samma ynnest som jag på måndagar. Jag älskar att gå till jobbet! Detta är förvisso mitt första arbete och jag har inte så mycket att jämföra med men jag har väldigt många kollegor här som har varit här i flera år och de trivs fortfarande lika bra som jag som bara varit här ett år” säger Niclas glatt. Vad är det då som får Niclas att känns så här? ”Det är helt klart utmaningen i att hantera komplexa projekt som kräver eftertanke och kreativa lösningar. Samtidigt får jag arbeta med försäljning och ha kontakt med våra olika kunder. Ingen dag är den andra lik och projekten varierar från 70 kvm till 10 000 kvm fördelat på allt från tre till tio våningsplan.” Dessutom är projekten i sig annorlunda på Lindinvent då det kan röra sig om kontor, sjukhus, skolor eller skyddsventilation. ”Det känns riktigt kul att projekten är så varierande och framförallt när jag vet att mitt arbete inte enbart bidrar till en hållbar miljö utan även en bättre arbetsdag för både barn och vuxna” säger Niclas.

Invecklad innovation utvecklar

Lindinvent är ett väldigt innovativt företag och arbetar med helhetslösningar för behovsstyrd ventilation samt styrning av belysning och solavskärmning. De två sistnämnda är ett relativt nytt arbetsområde för Lindinvent vilket gör att Niclas och hans kollegor måste lära sig ny teknik samt hur dessa ska passas in i helhetslösningen som Lindinvent erbjuder. ”Detta är otroligt utvecklande, spännande och banbrytande. Att presentera denna lösning för befintliga samt nya kunder är väldigt roligt. När vi visar upp allt i vårt webbgränssnitt LINDINSPECT, till en alltid imponerad publik, säljer det i princip sig själv”, skrattar Niclas.

Kvarteret Eken i Stockholm - Niclas största…hittills

Lindinvent är ett välrenommerat varumärke och etablerat i branschen sedan länge. Därav kommer det dagligen in anbudsförfrågningar till försäljningsavdelningen via email och telefon. Dessa tar Niclas och hans åtta kollegor hand om och de har ungefär sju projekt var igång samtidigt. Beroende på projektets storlek har Lindinvent allt från ett par dagar till en vecka på sig att svara kunden med en offert. Ibland händer det dock att kunden kräver en snabbare återkoppling och då löser man det. I många fall rör det sig om helt nya projekt men det kan också vara uppdatering av befintliga projekt i form av tillbyggnad eller byte av ventilationslösningar. Niclas fick Kvarteret Eken tilldelat sig, hans största projekt hittills. ”Detta projekt var en ventilationslösning i kontorslokaler på sex plan. Större projekt innebär ju dock inte ökad svårighetsgrad utan snarare mer eftertanke då det blir mer komplext pga man måste hålla isär CAV och VAV” förklarar Niclas.

Den sista och kanske viktigaste frågan svarar Niclas på med ett leende ”Självklart trivs jag på jobbet! Vi har en fantastisk atmosfär där vi skrattar mycket, klappar varandra på axeln och stöttar varandra. Att vi dessutom är ett tight team bestående av utvecklare, projektledare och servicetekniker gör att vi alltid kan bolla idéer och hjälpa varandra i olika projekt. Jag kan varmt rekommendera Lindinvent som arbetsplats.”

Vill du göra samma resa som Niclas?

Lindinvent söker en än gång en junior försäljningsingenjör som liksom Niclas och hans kollegor kommer att arbeta både med den senaste tekniken inom fastighetsautomation OCH människor. Dessutom får man successivt lära sig mer och mer för att kunna ta vidare steg i karriären. Läs mer om tjänsten och ansök i länken nedan.

 

Fakta Niclas Andersson

Ålder: 28

Utbildning: Civilingenjör i Industriell ekonomi

Arbetar som: försäljningsingenjör på Lindinvent

Civilstånd: Singel

På fritiden: Tränar fotboll, umgås med vänner och familj samt hunden Lufsen

Related links


Om Lindinvent AB

Lindinvent AB, grundat 1995, utvecklar och marknadsför lösningar för behovsstyrd ventilation som sänker energiförbrukningen med bibehållet bra inneklimat. Med ett holistiskt tänk strävar vi efter bästa totalupplevelsen för våra kunder med alltifrån låg LCC till intuitiva användargränssnitt. Vi har vårt huvudkontor i Lund och har även kontor i Stockholm, Göteborg, Linköping och Umeå.

Kontaktpersoner

 Nilla Hedlund
Marknadschef
Nilla Hedlund